Wat nu?

Het regelen van een uitvaart brengt met zich mee dat er keuzes gemaakt moeten worden. Kiezen we voor een crematie of toch begraven? Waar laten we het afscheid plaatsvinden? Houden we het afscheid in een kerk, of laten we de plechtigheid plaatsvinden in de aula van het crematorium? Of heeft u zelf een andere locatie op het oog, maar weet u niet of het daar mogelijk is. Is er al nagedacht over het soort kist dat men wil? Wil u de uitvaart in besloten kring met alleen uw naasten plaats laten vinden, of is iedereen welkom. De mogelijkheden zijn haast eindeloos, en de uitvaartcoach is er voor om samen met u deze mogelijkheden te onderzoeken.

Bijzondere wensen

Ieder mens is uniek, en verdiend daarom ook zijn eigen persoonlijke uitvaart waar deze centraal staat. Het is de taak van de uitvaartcoach om er voor te zorgen dat het afscheid een weerspiegeling is van het leven van de overledene. Bijzondere details maken iedere uitvaart persoonlijk en uniek. Uw uitvaartcoach zal hiervoor met suggesties komen om dit samen met u mogelijk te maken.

Begraven

Begraven

Waarom begraven? Vanuit bepaalde geloofsovertuigingen wordt er gekozen voor begraven, maar er zijn ook andere redenen waarom men kiest voor begraven. Het creëren van een tastbare plaats om naar terug te gaan is een van die redenen. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om begraven, kist u voor een begraafplaats bij u in de buurt of wil u begraven worden op een natuurbegraafplaats? Is er een familiegraf waar u gebruik van wil maken of wilt u een nieuw graf samen met een dierbare die al ergens anders begraven is? Wij adviseren u graag, en wegen samen met u de mogelijkheden af om zo tot een goede keuze te komen.

Cremeren

Cremeren

Waarom cremeren? Er wordt steeds vaker gekozen voor cremeren. De redenen hiervoor zijn zeer uiteenlopend. Dat u kiest voor een crematie betekend niet u ook verplicht bent om de afscheidsplechtigheid in het crematorium plaats moet laten vinden.

Opbaren

Opbaren

Na het overlijden zijn er veel verschillende manieren om uw dierbare op te baren. U kunt er voor kiezen om dit in een kamer in uw eigen huis te doen. Opbaren in een uitvaartcentrum is ook een mogelijkheid. Steeds vaker beschikken uitvaartcentra over kamers waar nabestaanden 24 uur per dag bij de overledene kunnen gaan kijken zonder eerst een afspraak te moeten maken. Voor welke optie u ook kiest, ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Wij zullen samen met u tot een keuze komen en zullen er zorg voor dragen dat het allemaal naar uw wens verloopt.

Rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk

Een rouwkaart of advertentie zorgt er voor dat u kunt laten weten waar en wanneer er afscheid genomen kan worden van de overledene. Ook dit kan op vele verschillende manieren van heel eenvoudig tot uitbundig. Uiteraard is het mogelijk om naar een bekende uitspraak te verwerken, of een gedicht te plaatsen. Het kan ook zijn u liever een beeld heeft in plaats van woorden. Wij zorgen er voor dat uw kaart mooi wordt opgemaakt, professioneel gedrukt wordt en op tijd verzonden wordt.

Culinaire wensen

Culinaire wensen

Ook op het gebied van catering zijn er vele mogelijkheden. Kiest u voor koffie met cake? Geen probleem. Maar weet dat er vele alternatieven zijn. Indien gewenst kunnen wij samen u en de cateraar in al uw culinaire wensen voorzien. Ook zorgen wij er voor dat ook deze kosten passen binnen uw budget.

Kisten

Kisten

Er zijn vele verschillende kisten van eenvoudig tot bewerkt van ligt tot donker en alles daar tussenin. Toch wordt er bijna altijd gekozen voor een eikenfineer kist. Wij streven naar persoonlijker laatste omhulsel van een overledene, die hoeft ook niet duurder te zijn. Graag bespreken wij met u al de mogelijkheden, zodat u een goede keuze kunt maken.

Asbestemming

Asbestemming

Een maand na de crematie kunt u de as van uw dierbare ophalen bij het crematorium. De as kan bewaard worden of worden verstrooid, of deels bewaard en deels verstrooid. Het moment van verstrooien kunt u speciaal maken door dit samen met uw naasten op een bijzondere plaats te doen. Wij kennen de mogelijkheden en zullen u hierover desgewenst informeren.

Afscheidsbijeenkomst

Afscheidsbijeenkomst

Door met alle naasten samen te komen delen we verdriet en verlies maar ook dankbaarheid, liefde en geluk. Het gedeelde afscheid van een dierbaar mens is het moment om samen stil te staan bij zijn of haar leven. Met woorden en muziek, momenten van stilte, rituelen of gebed herdenkt u het leven van uw dierbare. Kerken hebben hier prachtige rituelen voor. Velen voelen zich echter niet meer gebonden aan een religieus instituut. In dat geval kunnen sprekers uit uw eigen omgeving, uw uitvaart planner of andere professionals als funerair sprekers en ritueelbegeleiders samen met u het afscheid vorm geven. Op een mooie locatie.

Locaties

Locaties

We kunnen u verschillende mooie locaties bij u in de buurt voorstellen om de afscheidsplechtigheid plaats te laten vinden. Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een geschikte locatie en maken voor u de afspraken.

Rouwvervoer

Rouwvervoer

Voor het rouwvervoer zijn eveneens veel verschillende mogelijkheden. Ook hierin kunnen wij u adviseren. In plaats van een rouwauto met koets naar de begraafplaats, of toch liever met een rouwfiets. De mogelijkheden zijn haast eindeloos, ook hierbij zullen wij samen met u tot een keuze komen, passend bij de wensen en het budget.

Bloemen

Bloemen

Bloemen kunnen een symbolische functie hebben bij een uitvaart. Ze zijn een teken van liefde en bieden troost. U kunt kleuren kiezen die bij uw dierbare passen of bloemen uit uw eigen tuin laten verwerken. U kunt ook vragen of ieder één speciale bloem meeneemt.
Wij zorgen dat uw wensen worden ingevuld en laten u zien wat er allemaal mogelijk is.

Muziek

Muziek

De keuze voor muziek is vaak een bepalend element in een afscheidsbijeenkomst, het is vaak bepalend voor de sfeer. Tijdens het afspelen van de muziek kunnen genodigden hun gedachten en gevoelens overdenken, tevens zorgt het voor een rustpunt na een toespraak. Samen met u kunnen wij verschillende stukken uitkiezen die tijdens de afscheidsbijeenkomst ten gehore gebracht zullen worden.

Wat mag u van ons verwachten?

Vertrouw op Uitvaartonderneming Bax voor een zorgeloos, eerlijk, en deskundig afscheid. Met een persoonlijk aanspreekpunt, 24/7 ondersteuning, en betrouwbaar advies bieden wij maatwerk en begeleiding met toewijding. Kies voor een waardig afscheid.

Overlijden melden

Bel 24 uur per dag 0416-530900. U krijgt meteen hulp van een van onze uitvaartcoaches.

Bax Uitvaartverzorging

Berkhaag 24 A
5161 CC Sprang-Capelle